четвер, 20 жовтня 2016 р.

Україна отримає контроль над кордоном тільки «у кінці процесу» — Меркель

Спочатку потрібен закон про вибори в Донбасі, а про збройну місію ОБСЄ можна буде говорити тільки після запуску виборчого процесу, вважає німецький канцлер.

«Україна отримає остаточний контроль над власною кордоном тільки в кінці процесу, а до цього ми маємо згоду, що спостерігачі ОБСЄ можуть рухатися вільно до кордону. Іноді це можливо, іноді проблематично, і російський президент так відзначив», — сказала вона.

Також, за словами Меркель, питання про збройну місію ОБСЄ слід підняти тільки після запуску виборчого процесу на Донбасі. «Коли буде існувати закон про вибори, і процес місцевих виборів будуть готувати, тоді можна буде говорити і про збройну місію ОБСЄ», — сказала канцлер.

Під час зустрічі «Нормандської четвірки» в ніч на 20 жовтня учасники зустрічі в Берліні погодилися з безальтернативністю Мінських домовленостей і домовилися про спільну розробку «дорожньої карти» їх реалізації. Крім того, учасники зустрічі «Нормандської четвірки» попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на 4-х ділянках лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, буде і Дебальцеве Донецької області.

http://www.global-analityk.com/noviny/україна-отримає-контроль-над-кордоно/

Немає коментарів:

Дописати коментар