четвер, 27 жовтня 2016 р.

У Німеччині діють осередки Ку-клукс-клану

Загалом нараховується чотири підрозділи.

Осередок угруповання Ку-клукс-клан діє у ФРН. Про це йдеться у зведенні, підготовленому МВС Німеччини.

За даними Міністерства, на території Німеччини діють чотири угруповання Ку-клукс-клану (ККК). На даний момент розкрито назву тільки одного з них. Воно звучить як «Швабська група європейських білих лицарів». Відзначається, що в неї могли входити щонайменше два офіцера поліції ФРН. Фінансувалося угруповання з США.

Діяльність угруповання аналогічна діяльності даного відгалуження правих. Як повідомляють в МВС, в травні 2016 роки його учасники «палили хрести, вимахували прапорами зі свастикою» і співали «антиконституційні пісні».

При цьому в прес-службі міністерства висловили два твердження, які суперечать одне одному: перше: «Угруповання Ку-клукс-клан у ФРН вкрай нечисленне і вважається маргінальними навіть на думку німецьких правих; друге: «Однак вони залишаються небезпечними для суспільства».

Тим часом колишній лідер американського Ку-клукс-клану Девід Дюк заявив про те, що балотуватиметься до Сенату США від Луїзіани. Дюк є зареєстрованим прихильником партії республіканців.

Він претендує на місце сенатора від Луїзіани, яке звільниться після відходу іншого республіканця Девіда Віттера.

Свою заяву Дюк зробив незабаром після чергової серії насильства з боку негрів по відношенню до поліцейських.

Девід Дюк понад 20 років тому був депутатом палати представників штату Луїзіана, а в 1991 році балотувався в губернатори штату.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-німеччині-діють-осередки-ку-клукс-кл/

Немає коментарів:

Дописати коментар