субота, 15 жовтня 2016 р.

Байден пообіцяв відповісти на кібератаки з Росії

Віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, у яких американська влада звинувачує Росію.

«У нас є можливості зробити це, і сигнал буде подано. Він [Путін] дізнається про це, і це станеться в той час, який виберемо ми, і за тих обставин, які матимуть найбільший ефект», — сказав пан Байден в інтерв’ю телеканалу NBC.

Минулого тижня міністерство внутрішньої безпеки США і управління національної розвідки випустили спільну заяву, в якій офіційно звинуватили російську владу в організації кібератак на американські політичні структури, зокрема Демократичну партію США: «Ми впевнені, враховуючи масштаб і складність цих атак, що санкціонувати ці дії могли тільки вищі російські державні особи», — йдеться в заяві. Метою кібератак у Вашингтоні назвали спробу вплинути на електоральний процес.

Байден відповів на запитання, чому американський уряд досі не відреагував на ймовірне російське хакерське втручання в американську передвиборну кампанію, такими словами: «Ми маємо можливості це зробити, і месидж буде надіслано» і додав, що Путін «знатиме про це, це станеться в обраний нами час і за обставин, які матимуть найбільший ефект», — цитує агентство AFP. На уточнювальне запитання, чи стане відомо про ці кроки громадськості, віце-президент відповів: «Сподіваюся, що ні».

Телеканал NBC також повідомив із посиланням на джерела у спецслужбах, що ЦРУ планує можливості кібератак, які «занепокоять і скомпрометують» керівництво Кремля. Хоча в телепередачі не згадувалися конкретні стратегії, ЦРУ, ймовірно, вже мало здійснити перші приготування, отримати доступ до даних і обрати ймовірні цілі кібератак,

Москва усі звинувачення послідовно відкидає. У МЗС Росії заявили, що заяви Вашингтона не підкріплені конкретними фактами, а прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков і зовсім назвав звинувачення «якоюсь нісенітницею».

http://www.global-analityk.com/noviny/байден-пообіцяв-відповісти-на-кібера/

Немає коментарів:

Дописати коментар