середа, 19 жовтня 2016 р.

Експерт оцінив ймовірність війни між Німеччиною і Ісламською Державою

Німеччина вже заявила про можливість своєї участі в наземній операції проти терористичної організації Ісламська Держава (ІД) на території Сирії, проте зараз все залежить від позиції уряду.

Таку думку висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.
«Наміри брати участь у війні проти ІД позначилися в минулому році, коли Німеччина розмістила авіацію в Туреччині на базі Інджірлік, де вона досі знаходиться. Потім була заява про те, що Німеччина поки не братиме участі в наземній операції, але німці все одно входять до складу створеної США коаліції», — пояснив Толстов.
Експерт міжнародних досліджень пояснив, що тепер все залежить від того, як правляча партія представить цю пропозицію перед Бундестагом.

«Багато що залежить від настрою соціал-демократів, які є членами коаліції. Якщо вони порушать дисципліну коаліційного уряду і займуть власну позицію, виступивши проти, то тоді це рішення можуть провалити. Якщо Штайнмаєр (міністр закордонних справ Німеччини. – Глобал Аналітик) і Зігмар Габріель (віце-канцлер Німеччини. – Глобал Аналітик) промовчать або займуть стриману позицію, то може спрацювати», — сказав Толстов.

«Усе залежить від того, як правляча партія подасть це з точки зору пропаганди. Якщо це буде подано як необхідність вирішення сирійського конфлікту і припинення потоку біженців, то все можливо», — резюмував експерт.
Як повідомляли ЗМІ, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен заявила про те, що Німеччина готова відігравати активнішу роль у військово-технічному співробітництві в Європі.

http://www.global-analityk.com/noviny/експерт-оцінив-ймовірність-війни-між/

Немає коментарів:

Дописати коментар