субота, 22 жовтня 2016 р.

L’Opinion розповіла про військову міць Азербайджану

Французька газета L’Opinion опублікувала статтю кореспондента Клода Лебліха, який відвідав Азербайджан на початку жовтня.

Журналіст розповідає про діяльність Мінської групи, створеної для врегулювання вірмено-азербайджанського, нагірно-карабахського конфлікту, зустрічах з людьми в селах, що знаходяться поблизу лінії зіткнення військ в Тертерському районі.

У статті йдеться про те, що після подій, які відбулися в квітні поточного року, люди вже не бояться війни. Разом з тим відзначається, що квітневі події продемонстрували військову міць Азербайджану.
Автор пише про те, що в азербайджанських селах поблизу лінії зіткнення військ зруйновані будинки. Підкреслюється, що незважаючи на те, що ситуація в селах поблизу лінії зіткнення небезпечна, населення воліє жити в рідних будинках, наводяться висловлювання літніх людей — «ми у себе вдома, ніщо і ніхто не змусить нас залишити свої домівки».

У статті також зазначається, що в Тертерському районі в результаті вірменської агресії 80 відсотків сільгоспугідь прийшли в непридатний стан, вірмени також позбавили район води.

Зустрівшись в Масазирі з вимушеними переселенцями з Зангілана, журналіст пише про тугу людей, вигнаних з будинків, їх розлуку з рідною землею. Вказавши на заходи, що вживаються державою для поліпшення умов життя вимушених переселенців, він підкреслює, що біженці і вимушені переселенці, розміщені до 2003 року в університетських гуртожитках і школах, забезпечуються будинками за рахунок держави.

У статті повідомляється, що військові витрати Азербайджану в кілька разів перевищують військові витрати Вірменії, також йдеться про розвиток Азербайджану, диверсифікацію його економіки.

http://www.fort-europe.org/?p=848

Немає коментарів:

Дописати коментар