субота, 22 жовтня 2016 р.

Проміжного і часткового зняття санкцій з РФ не буде: Росія повинна в повній мірі виконати Мінські угоди і деокупувати Крим

Позиція офіційної Європи щодо збереження антиросійських санкцій стосовно деокупації Донбасу і Криму залишається непорушною і однозначною, незважаючи на спроби деяких маргінальних європейських партій десанкціонувати Росію, маніпулюючи процедурою врегулювання конфлікту на Донбасі.

Таким чином спікер Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца прокоментувала агентству QHA інформацію про спроби певних сил в Європі домогтися хоча б часткового зняття санкцій з Росії після виконання окремих пунктів Мінських угод.

Як зазначила речник МЗС, пропозиції проміжного пом’якшення санкцій проти РФ виходять не від офіційних іноземних керівників або організацій, а від різних маргінальних партій. І, звичайно, саме Росія через окремі сили в Європі лобіює пом’якшення санкцій. Однак вже на протязі більш ніж двох років такі спроби не можуть увінчатися успіхом. Тобто не стільки Європа намагається домогтися скасування санкцій без повного виконання Росією її зобов’язань, скільки російська пропаганда намагається приписати Європі подібні наміри.

«Не дивлячись на проросійське лобі та позицію маргінальних партій, позиція наших закордонних партнерів чітка: санкції, пов’язані з порушенням територіальної цілісності України на Донбасі, залишаються в силі, поки Росія повністю не виконає Мінських домовленостей. Санкції по Криму залишаються в силі, поки Росія не відновить територіальну цілісність України і не деокупує Крим», — заявила Мар’яна Беца.

Вона підкреслила, що дискусії всередині європейського політикуму дійсно ведуться, проте позиція наших партнерів залишається незмінною: РФ повинна в повній мірі виконати свої зобов’язання по обох напрямках.

Нагадаємо, на цьому тижні віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд заявила, що Європа хоче домогтися надання Донбасу «особливого статусу» для того, щоб відновити економічні відносини з РФ. У той же час, 20 жовтня виступаючи перед початком чергового саміту ЄС, президент Європарламенту Мартін Шульц акцентував, що санкції проти Росії діятимуть до повного виконання нею Мінських угод. У відповідь на це в п’ятницю прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков назвав санкційну політику ЄС деструктивною.

http://www.global-analityk.com/noviny/проміжного-і-часткового-зняття-санкц/

Немає коментарів:

Дописати коментар