четвер, 27 жовтня 2016 р.

У Нідерландах розповіли, як судитимуть винних у катастрофі МН-17

Обидва варіанти є «складними» і мають «юридичні перепони».

Уряд Нідерландів розглядає два варіанти майбутнього судового процесу над винуватцями катастрофи малазійського пасажирського авіалайнера рейсу МН17 у небі над Донбасом. Обидва варіанти у своєму листі до парламенту Нідерландів описав міністр юстиції країни Ард ван дер Стюр, повідомляє голландське видання AD.nl.

Наголошується, що обидва варіанти є «складними» і мають «юридичні перепони». «Опрацьовуються дві опції. Перша фокусується на міжнародному трибуналі. Друга передбачає проведення національного судового процесу однієї з країн, яка бере участь у міжнародній спільної слідчої групи», — сказано в повідомленні голландського видання.

Очікується, в рамках другого варіанту розглядається можливість, що цим процесом будуть займатися Нідерланди.

Раніше повідомлялося, що імена винних в атаці на малайзійський «Боїнг», збитий над територією окупованого Донбасу в 2014 році, можуть бути підтверджені до кінця 2016 року, вважає міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року був збитий «Боїнг-777» рейсу MH17 «Малайзійських авіаліній» у небі над Донецькою областю, у зоні бойових дій поряд з селищем Шахтарськ. Літак летів рейсом «Амстерлам-Куала-Лумпур». Усі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули. В останньому звіті у вересні 2016 року міжнародні слідчі підтвердили причетність Росії до знищення MH17.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-нідерландах-розповіли-як-судитимут/

Немає коментарів:

Дописати коментар