субота, 15 жовтня 2016 р.

У Харкові сепаратистів звільняють з-під варти

Один з лідерів Антимайдану Спартак Головачов, заарештований за звинуваченням в організації та участі в масових заворушеннях при захопленні Харківської ОДА, звільнений під заставу в 206,7 тис. грн.

Сам факт журналістам підтвердив захисник обвинуваченого Дмитро Тихоненков.

«Напередодні Київський райсуд Харкова змінив Головачову запобіжний захід і призначив заставу в сумі 206,7 тис. грн. Суму внесли, і сьогодні вдень Головачова звільнили з-під варти», — зазначив захисник.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня 2014 року антимайданівець Спартак Головачов брав активну участь у масових заворушеннях при захопленні ХОДА. 30 квітня він був затриманий і поміщений під варту в СІЗО. Суд відхилив кілька клопотань захисту Головачова про зміну йому запобіжного заходу.

«Вчора застава була оплачена, сьогодні я документи всі подав, і хлопці Спартака уже забрали, він вже вдома», — поінформував його захисник.

Як пояснив Тихоненков, у справі його підзахисного відбулися зміни: попередній суддя Сергій Діденко пішов у відставку, а його замінила Світлана Шмадченко. У середу, 12 жовтня, після клопотання захисту про пом’якшення  запобіжного заходу, суддя визначила для Головачова заставу у розмірі 206,7 тисяч гривень.

Називати того, хто оплатив заставу, адвокат відмовився. За його словами, Головачов не уповноважував його оприлюднювати цю інформацію.

Тихоненков також розповів, що державний обвинувач вимагав призначити Головачову покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Втім, як наголосив адвокат, його підзахисний, навіть при оголошенні такого вироку, 30 жовтня мав би вийти з тюрми за так званим «законом Савченко».

13 жовтня Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід екс-нардепу від фракції Компартії України Аллі Александровській і замість утримання в СІЗО відправив її під домашній арешт з носінням електронного браслета.

Нагадаємо, глава Адміністрації президента України, екс-керівник Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін заявив, що на Харківщині досі зберігається небезпека дестабілізації, якщо не вживати необхідних заходів.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-харкові-сепаратистів-звільняють-з-п/

Немає коментарів:

Дописати коментар