субота, 15 жовтня 2016 р.

Уряд Шотландії підготував законопроект про проведення референдуму про незалежність

Шотландія мусить мати можливість обговорити свою незалежність до того, як Велика Британія вийде з Європейського Союзу, вважає перший міністр Шотландії Нікола Стерджен.

Уряд Шотландії оприлюднить законопроект про проведення референдуму про незалежність від Великої Британії наступного тижня, заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен в Глазго на конференції Шотландської національної партії, яку вона очолює.

«Сьогодні я хотіла б підтвердити, що законопроект про проведення референдуму буде опублікований для обговорення на наступному тижні», — повідомила Стерджен.

За її словами, у Шотландії має бути можливість обговорити свою незалежність до того, як Велика Британія покине Євросоюз, якщо це необхідно для «захисту інтересів країни».

У 2014 році шотландці вже проводили референдум про незалежність. Тоді 55% жителів проголосували за те, щоб залишитися в складі Сполученого Королівства.

Рішення повторно провести голосування пов’язано з підсумками референдуму про вихід Великої Британії з Європейського Союзу, який відбувся 23 червня 2016 року. За офіційними результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% хотіли залишитися в ЄС. Загалом жителі Шотландії висловилися за те, щоб залишитися в складі Євросоюзу.

7 вересня Стерджен говорила, що новий референдум про незалежність пройде в найближчі два роки.

http://www.global-analityk.com/noviny/уряд-шотландії-підготував-законопро/

Немає коментарів:

Дописати коментар