середа, 19 жовтня 2016 р.

Як пережити ядерну війну, — Independent

Різке погіршення відносин між наддержавами змусило багатьох задуматися про свою безпеку в разі ядерної війни. На думку Independent, якщо такий конфлікт почнеться, то краще в цей момент опинитися де-небудь в Південній півкулі, де не дуже сонячно і багато продовольчих запасів.

«Якщо ця опосередкована війна продовжиться, то, буду відвертим, потім Америка і Росія опиняться на порозі війни», — заявив віце-прем’єр Туреччини Нуман Куртулмуш.

Видання The Independent вважає, що погіршення відносин між наддержавами і розмови про повернення до холодної війни змусили багатьох замислитися над тим, наскільки вони будуть в безпеці в разі ядерної війни.

Як пише британська газета, якщо ви хочете уникнути безпосереднього ядерного удару, то вам слід покинути країни, які мають доступ до ядерної зброї або ж підписали угоди, що стосуються ядерної зброї. Видання наводить мапу таких країн, і схоже, що всі вони сконцентровані в Північній півкулі. А значить, перечікувати ядерну війну краще в Південній.

Однак слід врахувати й інші фактори. Після завдання ударів температура на Землі опуститься «на пару градусів», а озоновий шар в наступні десять років буде значно тоншим. До того ж зернові будуть давати не такі хороші врожаї, посухи відбуватимуться частіше, а через стоншування озонового шару збільшиться кількість випадків сонячних опіків і раку шкіри.

«Так що яке-небудь не дуже сонячне містечко в Африці чи Південній Америці з багатими продовольчими ресурсами буде (можливо) ідеальним для вашого притулку на випадок ядерної зими, яким би воно не було», — резюмує експерт.
Російський президент Путін ніколи не наважиться на «велику війну», однак для утримання своєї влади він вигадав саме цю казку.

Таку точку зору висловив професор Державного університету Ілії (Грузія) Олег Панфілов і додав, що це — чистої води пропаганда, спрямована на згуртування росіян задля захисту Путіна від незрозумілої зовнішньої міфічної загрози.

«Третя світова — красива казка, особливо коли знаєш, скільки російських грошей заховано в західних банках, скільки нерухомості скуплено російськими олігархами і політиками в Європі та США. Багато чого з того, що відбувається в Росії і безпосередньо або опосередковано торкається Заходу, — це чистої води пропаганда, спрямована на консолідацію росіян для захисту вождя від зовнішньої міфічної загрози. Санкції нарешті почали працювати — і Росія дедалі швидше падає в економічну прірву. Для збереження довіри росіян потрібен новий міф — про третю світову», — повідомив Панфілов для видання Крим.Реалії.

http://www.global-analityk.com/noviny/як-пережити-ядерну-війну-independent/

Немає коментарів:

Дописати коментар