субота, 29 жовтня 2016 р.

МЗС Німеччини прокоментувало можливість розширення «Нормандського формату»

Офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер прокоментував можливість розширення «Нормандського формату» за рахунок нових країн.

За словами Шефера, Берлін готовий вітати будь-які формати, які допоможуть покласти край конфлікту навколо України, але зараз потреби в цьому не бачить.

«На думку федерального уряду, доти, поки ми не залишили надії на можливість отримати конкретні кроки з виконання Мінських домовленостей у «Нормандському форматі», немає необхідності змінювати цей формат», — сказав Шефер.
Він уточнив, що німецький уряд вважає, що важливій зміст переговорів, а не сам формат.
Також Шефер нагадав, що міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр вітає будь-які пропозиції, які дають надію на благополучне вирішення конфлікту між Росією і Україною.

27 жовтня президент Росії Владімір Путін заявив, що не проти розширення «Нормандського формату», в тому числі і за рахунок США.

«Нормандська четвірка» на даний час складається з лідерів Німеччини, Франції, України та Росії, також проводяться консультації на рівні глав МЗС країн «Нормандського формату».  Перша зустріч Петра Порошенка, Ангели Меркель, Франсуа Олланда і Владіміра Путіна в рамках «врегулювання ситуації в Донбасі» відбулася 6 липня 2014 року в нормандському місті Бенувіль.

http://www.global-analityk.com/noviny/мзс-німеччини-прокоментувало-можлив/

Немає коментарів:

Дописати коментар