понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Суд змусив МВС притягнути Деканоїдзе до відповідальності через використання російської мови

Тричі представники МВС не з’являлись до суду.

Львівський окружний апеляційний суд задовільнив позов активіста Святослава Літинського щодо використання главою Нацполіції Хатією Деканоїдзе російської мови у своїй службовій діяльності.

Відповідно до рішення суду, МВС повинен притягнути до дисциплінарної відповідальності главу Національної поліції Хатію Деканоїдзе.

Про це свідчить рішення судді Львівського окружного апеляційного суду Сасевич О. М.

Першу інстанцію МВС програло. У міністерстві почали оскаржувати рішення суду, яким зобов’язали міністерство видати львівському активісту Святославу Літинському український переклад російськомовного виступу очільника поліції. На 9 листопада призначено апеляцію щодо виступів іноземною мовою міністра Авакова.
Згодом МВС відкликало апеляційну скаргу.

Що стосується Деканоїдзе, то на одній з нарад (селекторній — щодо хресної ходи УПЦ МП) дійшло до того, що Хатія Деканоїдзе попросила, щоби службовець, який доповідав українською мовою, перейшов на російську. Бо вона, мовляв, не розуміє, повідомив поліцейський, який був присутній на нараді.

Це притому що в Грузії, звідки походить Хатія Деканоїдзе, без знання державної грузинської мови неможливо влаштуватися навіть простим поліцейським, а не те, що очільником національної поліції.
Нагадаємо, що Святослав Літинський виграв суд у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо його виступу російською мовою.

Згодом, Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав НАБУ перекладати державною мовою документи і статті офіційного та неофіційного характеру.

http://www.global-analityk.com/noviny/суд-змусив-мвс-притягнути-деканоїдзе/

Немає коментарів:

Дописати коментар