субота, 29 жовтня 2016 р.

Сирійські повстанці почали контрнаступ в Алеппо

Сирійські повстанці в п’ятницю перейшли в контратаку в Алеппо, провівши інтенсивні обстріли контрольованих урядом районів після декількох тижнів наступу підтримуваних Росією сил Башара Асада на обложені частини міста, повідомила опозиція.

Наглядова рада з прав людини в Сирії, яка базується у Великій Британії та відстежує хід триває війни, яка триває більше п’яти років, також повідомила, що повстанці підірвали кілька замінованих автомобілів на західній околиці Алеппо.

Сирійське військове джерело повідомило про атаку повстанців у цьому районі. Державний телеканал повідомив, що армія знищила чотири заміновані автомобілі.

Повстанці мають намір прорвати блокаду, розпочату влітку урядом і лояльними Дамаску силами при підтримці російської авіації. Зайняті повстанцями східні частини Алеппо піддаються важкому бомбардуванню відтоді, як у вересні армія оголосила про наступ для повернення контролю над цими районами.

«Оголошено загальну мобілізацію тих, хто вміє поводитися зі зброєю», — сказав високопоставлений представник «Фронту Леванту» — угруповання, що бореться в складі Вільної сирійської армії (ВСА).
«Сьогодні вранці почалася артпідготовка», — додав він.

Атаку на урядові сили, які утримують західні райони Алеппо, схоже, здійснюють переважно повстанці, які знаходяться за межами міста.

Представник ісламістського угруповання «Ахрар аш-Шам» також повідомив в соціальних мережах, що наступ на Алеппо розпочався у п’ятницю.

Авіабаза Нейраб в Алеппо піддалася ракетному обстрілу з систем «Град», — сказав Закарія Малахіджі, представник повстанського угрупування «Фастак», котре базується в Алеппо, додавши, що битва буде «великою», з огляду на те, скільки угруповань в ній беруть участь.

Наглядова рада з прав людини в Сирії повідомила, що повстанці завдали важких ударів по південно-західній частині Алеппо, випустивши більше 150 ракет і артилерійських снарядів. Правозахисники додали, що в результаті обстрілу повстанцями в західній частині Алеппо, контрольованій урядом, загинули понад 15 осіб, ще 100 постраждали.
Раніше державні ЗМІ і правозахисники повідомили, що кілька дітей загинули в четвер у результаті обстрілу повстанцями школи в західній частині міста, всього через день після авіаударів по школі в зайнятій повстанцями провінції Ідліб.

На стороні сирійського президента Башара Асада виступають Росія, Іран і шиїтські ополченці з сусідніх країн, в той час як повстанців — в основному сунітів — підтримують Туреччина, монархії Перської затоки і США.

http://www.global-analityk.com/noviny/сирійські-повстанці-почали-контрнас/

Немає коментарів:

Дописати коментар