пʼятниця, 21 жовтня 2016 р.

У Чехії створили підрозділ по боротьбі з російською пропагандою

Підрозділ з 20 осіб буде боротися з дезінформацією за допомогою соціальних мереж та інших засобів зв’язку, а також вчити чиновників боротьбі з нею.

Міністерство внутрішніх справ (МВС) Чехії створило підрозділ по боротьбі з пропагандою з Росії та інших країн, яка впливає на громадську думку жителів країни, повідомляє місцеве видання Denik.cz.

У новій структурі працюють 20 осіб, які боротимуться з дезінформацією, а також вчитимуть чиновників боротьбі з нею, заявив міністр внутрішніх справ Мілан Хованець на зустрічі з главою військового комітету НАТО Петром Павлом в ході конференції зі стратегічних комунікацій.

Підрозділ має матиме можливість в режимі реального часу реагувати на будь-яку дезінформацію за допомогою соціальних мереж та інших засобів зв’язку, зазначив глава МВС.

Держава повинна знайти спосіб, щоб надати людям правдиву інформацію, заявив міністр. Повідомляється, що з часом такі підрозділи будуть створені і в інших міністерствах.

Павел в свою чергу заявив, що російська пропаганда намагається поширити серед людей паніку і страх, використовуючи для цього широкий спектр засобів масової інформації.

У вересні служба безпеки Чехії звинуватила Росію в інформаційній війні. На їхню думку, Росія намагається дестабілізувати обстановку в країні, розв’язавши інформаційну війну в контексті української і сирійської криз.
Про інформаційну війну, яку веде Росія, стали багато говорити ще за часів ЄвроМайдану. Пізніше французький історик, богослов і публіцист Антуан Аржаковський заявив, що в Європі інформацію про війну в Україні дізнаються здебільшого з російської пропаганди.

27 березня 2015 року міністр оборони Литви Юозас Олекас заявив, що російська пропаганда за рівнем нахабства не має аналогів в світі.

11 березня 2015 верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні повідомила, що Європейська Рада почала роботу над протидією російській пропаганді.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-чехії-створили-підрозділ-по-боротьб/

Немає коментарів:

Дописати коментар