четвер, 27 жовтня 2016 р.

Правий кандидат Жюппе випереджає друга Росії Саркозі на праймеріз перед виборами у Франції

У другому турі праймеріз Ален Жюппе отримав би 58% голосів, Ніколя Саркозі — 42%.

Колишній прем’єр Франції Ален Жюппе, як і раніше впевнено випереджає своїх суперників в боротьбі за висунення кандидатом в президенти Франції від правої партії «Республіканці», свідчать результати опитування, проведеного компанією Harris Interactive.

Так, 40% опитаних заявили, що проголосували б за Жюппе в ході першого туру голосування, тоді як 31% віддали б перевагу колишньому президенту Франції Ніколя Саркозі. Ще 14% респондентів готові підтримати екс-прем’єра Франсуа Фійона, і 10% — колишнього міністра Брюно Ле Міра. Згідно з опитуванням, у другому турі праймеріз Жюппе отримав би 58% голосів, Саркозі — 42%.

Опитування проводилося 24-26 жовтня. У ньому взяли участь понад 7 тисяч осіб. Первинні вибори правої партії «Республіканці» намічені на 20 і 27 листопада. Опитування свідчать про те, що кандидат від Республіканців» стане головним претендентом на перемогу на президентських виборах 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Жюппе у вересні не лише зберіг за собою лідерство у правоцентристів, але і збільшив свій рейтинг на п’ять пунктів — за нього на «праймеріз» готові проголосувати 39% виборців.
Рівень підтримки Ніколя Саркозі на той час, незважаючи на активну медійну кампанію екс-президента, навпаки, скоротився на один пункт і тепер становить 33%.

Нещодавно Саркозі, який намагається наздогнати в соцопитуваннях свого суперника екс-прем’єра Алена Жюппе, зробив ряд контроверсійних заяв.

http://www.global-analityk.com/noviny/правий-кандидат-жюппе-випереджає-дру/

Немає коментарів:

Дописати коментар