вівторок, 18 жовтня 2016 р.

У Великій Британії почнуть відбирати корупційну нерухомість іноземців

Лондон — більше не «пральня» для коштів, отриманих нечесним шляхом. Британські політики приймають законопроект, згідно з яким вводяться жорсткі антикорупційні заходи, а саме вилучення кримінальної власності.

Велика Британія буде конфіскувати кримінальну власність. Мова йде про власність іноземних корумпованих чиновників, куплену на капітали кримінального походження.

Минулого тижня в британський парламент був внесений законопроект «Про кримінальні фінанси», який вводить в закон поняття «багатство непоясненого походження». Законом передбачена конфіскація таких коштів, оскільки в основному ці гроші вкладаються в нерухомість, тож мова йде саме про неї.

Згідно з кадастровим оцінками, британську нерухомість на суму більш ніж 170 млрд фунтів зареєстровано на офшорні компанії. Справжні її власники не розголошуються. Очікується, що саме вона перевірятиметься в першу чергу. Фахівці припускають, що в рамках боротьби з корупцією і відмиванням грошей в Лондоні можуть бути арештовані сотні будинків і квартир. Крім того, новий законопроект дозволяє арешт банківських рахунків, коштовностей і творів мистецтва, які мають сумнівне походження.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-великій-британії-почнуть-відбирати/

Немає коментарів:

Дописати коментар