четвер, 20 жовтня 2016 р.

Парубій назвав винних у «Волинській різанині»

За трагедію, що сталася на території України, відповідальні Росія і нацисти, заявив спікер.

На цьому тижні Україна, Польща і Литва спільно поставлять крапку в ситуації навколо «Волинської різанини», назвавши винних. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Свого часу я виступив з ініціативою спільного звернення трьох парламентів — України, Польщі та Литви — щодо подій, які відбулися на наших землях з початком Другої світової війни. Для нас важливо, щоб напруження, що виникло між Польщею і Україною влітку цього року, було знято, і щоб всі історичні інсинуації були відкинуті», — сказав він.

За словами спікера, в цій заяві буде чітко вказано, хто винен в трагедії, що трапилася на українських землях.
«А винні були Російська імперія і німецький нацизм», — підкреслив він.

Спікер ВР повідомив, що відбудеться одночасне засідання трьох комітетів парламентів України, Польщі та Литви. А в четвер він буде ініціювати на винесення відповідної заяви, що відбудеться синхронно з прийняттям відповідної заяви і в парламенті Польщі, і в парламенті Литви.

«У ньому буде спільно визначено, хто був винен у трагедії на наших землях в середині минулого століття, і позначено, що російський імперіалізм і сьогодні продовжує ту ж імперську політику, яку проводив в попередньому столітті», — резюмував Парубій.

Як повідомлялося, 22 липня поточного року польський Сейм затвердив резолюцію, якою встановив 11 липня Національним днем пам’яті жертв геноциду, вчиненого проти громадян ІІ Речі Посполитої в період Другої світової війни.

Президент України Порошенко висловив жаль у зв’язку з даним рішенням і спрогнозував наступні політичні спекуляції. Він також закликав Польщу до взаємного прощення і продовження роботи над спільною оцінкою трагічних подій.

У свою чергу комітет Верховної Ради України у закордонних справах засудив односторонні дії Сенату і Сейму Польщі щодо перегляду оцінки подій Волинської трагедії.

http://www.global-analityk.com/noviny/парубій-назвав-винних-у-волинській-р/

Немає коментарів:

Дописати коментар