пʼятниця, 21 жовтня 2016 р.

Італія заблокувала санкції для Росії за Сирію

Італії вдалося вплинути на пом’якшення формулювань Європейського Союзу щодо можливих нових санкцій проти російських діячів за жорстокі авіаудари по сирійському місту Алеппо, передає «Радіо Свобода».

Лідери ЄС перед зустріччю в Брюсселі 20 жовтня підготували текст, в якому йдеться про розгляд «всіх опцій, включаючи обмежувальні заходи проти осіб та організацій, що підтримують сирійський режим — в разі продовження нинішніх жорстоких дій». Ці формулювання були підтримані більшістю держав, включаючи Францію, Німеччину та Велику Британію. Але Італія переконала інші країни ЄС відмовитися від слів про «обмежувальні заходи проти осіб та організацій, що підтримують сирійський режим». Таким чином, загроза нових санкцій проти Росії стала істотно меншою.

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що додаткові санкції проти Росії не будуть сприяти встановленню миру в Сирії.

Проте, в заключній заяві ЄС збереглися слова про «рішуче засудження ударів сирійського режиму і його союзників, конкретно Росії, по цивільному населення в Алеппо».

http://www.global-analityk.com/noviny/італія-заблокувала-санкції-для-росії/

Немає коментарів:

Дописати коментар