субота, 22 жовтня 2016 р.

СБУ розкрила аферу з підробленими банківськими картками жителів «ЛНР»

Співробітники СБУ блокували в Києві механізм зняття готівки з карток жителів тимчасово окупованих терористами територій Луганської області.

Правоохоронці встановили, що організатори нелегального бізнесу відправили до Києва спільника, який налагодив виготовлення дублікатів платіжних карток, повідомляє прес-центр СБУ.

У Луганську ділки «приймали замовлення» у місцевих жителів на зняття за певний відсоток на території підконтрольній українській владі грошей з їх карткових рахунків. Підприємці регулярно платили «податки» в установи т.зв. «ЛНР», які йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів.

Необхідні персональні дані банківських карток зловмисники пересилали спільникові до Києва, де він на спеціальному обладнанні виготовляв їх дублікати. Потім чоловік знімав готівку в банкоматах і передавав комерційним структурам, які здійснюють незаконні операції з тимчасово окупованими терористами територіями. Вони забезпечували відправлення грошей в «головний офіс» в Луганську.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника після зняття з чотирьох підроблених платіжних карток майже п’ятдесяти тисяч гривень. За інформацією Служби безпеки України, щодня він знімав від 100 до 200 тисяч гривень.
Під час обшуків за місцем проживання «фінансиста» оперативники СБУ виявили комп’ютерну техніку з великою кількістю персональних даних клієнтів, спеціальне обладнання для зчитування і запису підроблених карток, фальшиві банківські картки, що підтверджують здійснення незаконних фінансових операцій. У зловмисника також вилучено понад шість тисяч доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

http://www.global-analityk.com/noviny/сбу-розкрила-аферу-з-підробленими-бан/

Немає коментарів:

Дописати коментар