понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Путін шантажує Порошенка щодо виконання мінських домовленостей

Ватажок «ДНР» звинуватив Київ у зриві угоди та розв’язанні нового витка бойових дій. Одна з найбільш тривожних новин тижня з’явилась буквально сьогодні. Кремль і його маріонетки відкритим текстом звинувачують Київ у зриві Мінських угод.

Почалося все з заяви президента України Петра Порошенка. У Чугуєві на Харківщині, передаючи озброєння, він наголосив, що Україна не виконуватиме політичну частину Мінських домовленостей, поки не буде виконано безпековий пакет. «Безпековий пакет передбачає і повне припинення вогню, і виведення іноземних військ з нашої території, і передачу на першому етапі під контроль ОБСЄ, і на другому — під контроль України неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, відведення важкої техніки та артилерії, доступ ОБСЄ до всієї території», — наголосив Порошенко.

А оскільки війна на Донбасі нині стала війною нервів, хто перший відмовиться від Мінських угод і підставить себе в очах світу, на слова Порошенка тут же пересмикнули керовані Кремлем маріонетки. Ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що президент України таким чином «повністю скасував Мінські угоди і фактично розв’язав новий виток бойових дій».

Вустами Захарченка свою позицію Кремль транслює не вперше. І серйозно до його слів ніхто особливо не ставиться. Але цього разу вночі буквально в «ДНР» зібрали термінову нараду та заговорили про мобілізацію.

А вже вдень подав голос і президент Росії Путін. Він нині в Індії на курорті Гоа зустрічається з членами групи БРІКС. Путін вважає заяву президента України про необхідність виконувати пакет із безпеки тільки приводом не виконувати політичну частину Мінських домовленостей. І його слова дуже нагадують шантаж. «Треба йти, як мінімум, паралельно, і домагаючись реалізації в питаннях безпеки, і здійснюючи абсолютно необхідні для врегулювання в цілому і на тривалу перспективу кроки в політичній сфері. Без цього домогтися врегулювання буде неможливо», — заявив Путін.

Тим часом правда проривається і на екрани західного телебачення. В ефірі французького телеканалу France 24 показали репортаж, як бойовики на Донбасі імітують обстріли з боку сил АТО, намагаючись звинуватити Збройні сили України в порушенні Мінських домовленостей.

Автор репортажу британський журналіст VICE News Джейк Ханрахан сам побачив, як бойовики і проросійські «журналісти» домовляються про фейкові обстріли з боку сил АТО.

http://www.global-analityk.com/noviny/путін-шантажує-порошенка-щодо-викона/

Немає коментарів:

Дописати коментар