понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Тимчук пояснив, що означає «розігрів» маріупольського напрямку

Чергова активізація російсько-терористичних військ на маріупольському напрямкові є звичним елементом тиску і шантажу української сторони. Проте сьогодні у супротивника немає сил і засобів для взяття Маріуполя. З весни поточного року терористи очікують відповідних дій української армії — вони побоюються того, що українська армія ударом викине їх на територію Росії, взявши Новоазовськ.

Про це розповів координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат України Дмитро Тимчук.

Коментуючи останню активізацію в районі Маріуполя, експерт зауважив: «Я вважаю, що це не більше ніж засіб тиску і шантажу, що ми спостерігали і раніше. На даний момент у противника на цьому напрямку немає серйозних сил і засобів для взяття Маріуполя. Маріуполь вже досить давно укріплене місто і стратегічний пункт в прифронтовій зоні. Він захищається достатньою кількістю наших сил і засобів».

Тимчук також розповів про те, що «бойовики очікують» відповідь «з боку України». Фактично з весни 2016 року там створювалися не просто опорні пункти, а райони оборони. На даний момент вони посилюються, відбувається дообладнання, вони бояться, що вони дострибаються, і в один чудовий момент українська армія ударом їх просто викине до чортової матері на територію Росії, взявши Новоазовськ», — сказав експерт.

У той же час він звернув увагу на «дуже невелике плече підвезення сил і засобів» в цей регіон. «З Росії можна завезти регулярні підрозділи збройних сил РФ протягом лічених днів і кардинально змінити картину, розстановку сил і засобів на цьому напрямку». У цьому контексті Тимчук підкреслив: «Тут від нашої розвідки потрібно дуже уважно відстежувати ті підрозділи, які концентруються на цьому напрямку на російській прикордонній території. Якщо буде зосередження батальйонних і ротних тактичних груп та інших сил і засобів біля самого кордону — це буде тривожний сигнал. Але на даний момент, наскільки я знаю, такої картини немає».

23 жовтня штаб АТО повідомив про те, що на Донбасі терористи обстріляли з артилерійських систем околиці села Талаківка біля Маріуполя.

http://www.global-analityk.com/noviny/тимчук-пояснив-що-означає-розігрів/

Немає коментарів:

Дописати коментар