пʼятниця, 28 жовтня 2016 р.

Мальта теж відмовилася заправляти російські кораблі

МЗС Мальти заявило, що країна не заправлятиме російські кораблі, що прямують до Сирії.

У відомстві не змогли ані підвердити, ані спростувати, чи отримували вони відповідний запит від Росії.

Припущення про те, що російські військові кораблі можуть зайти у мальтійський порт Валетта для дозаправки, виникло після того, як їм не вдалося поповнити запаси палива у іспанському порту Сеута.

Мальта не є членом НАТО, але входить у ЄС.

З’являлася також інформація, що російські кораблі можуть заправитися біля берегів Греції. Голова МЗС Росії Сєргєй Лавров запланував робочий візит до Греції на 1-2 листопада.

У четвер стало відомо, що російські військові кораблі заправляються з нафтових танкерів недалеко від узбережжя Північної Африки.

На шляху з Мурманська у Середземне море авіаносному крейсеру «Адмірал Кузнєцов» потрібно заправитися щонайменше двічі.

За даними джерел, у російських кораблів немає серйозних проблем з паливом, незважаючи на те, що їм не вдалося дозаправитися в порту Сеута в іспанському анклаві на півночі Марокко.

Російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов» у складі ударної групи вирушив до берегів Сирії 15 жовтня.
Ця ударна група — найбільша російська ескадра, яка проходила біля берегів Європи з 2014 року. Вона повинна підсилити вже розміщене поблизу Сирії російське угруповання в складі десяти бойових кораблів.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг раніше висловив стурбованість у зв’язку з тим, що російські кораблі можуть взяти участь в авіабомбардуваннях Сирії.

http://www.global-analityk.com/noviny/мальта-теж-відмовилася-заправляти-ро/

Немає коментарів:

Дописати коментар