понеділок, 17 жовтня 2016 р.

США відмовилися прийняти Медведєва і говорити з ним про операцію в Сирії

США заявили, що не можуть прийняти делегацію на чолі з прем’єр—міністром Росії Дмітрієм Медведєвим, який планував обговорити питання координації по боротьбі з тероризмом в Сирії, заявив глава МЗС РФ Сєргєй Лавров.

«Нам [Сполученими Штатами] було дано відповідь, що [американську] делегацію направляти в Москву у них не виходить і прийняти [російську] делегацію в Вашингтоні не виходить теж», — зазначив Лавров, виступаючи в Держдумі.

За його словами, відповідну пропозицію було зроблено ще у вересні в Нью—Йорку на сесії Генасамблеї ООН, в роботі якої взяв участь президент Росії Путін. Тоді ж глава держави поінформував свого американського колегу про плановані удари по позиціях Ісламської Держави, додав Лавров.

«Вилилося це все в те, що американська сторона проявила готовність узгоджувати заходи щодо недопущення ненавмисних інцидентів в повітряному просторі над регіоном кризи (...) і такі заходи узгоджуються», — зазначив міністр.

У вівторок, 13 жовтня, Путін заявив, що РФ запропонувала США провести переговори щодо врегулювання в Сирії на високому військово—політичному рівні. «Я сказав, що ми можемо послати велику делегацію до Вашингтона для обговорення насамперед питань сирійського врегулювання, але поки відповіді немає. Ми вважаємо, що могла б бути серйозна представницька делегація на чолі з головою уряду РФ Д.А. Медведєвим», — підкреслював глава держави. За його словами, в неї могли б увійти військові на рівні заступника начальника Генерального штабу, а також представники спеціальних служб. «Треба переводити цю роботу на серйозний рівень», — звертав увагу російський лідер.

Росія з 30 вересня проводить в Сирії повітряну операцію, надаючи підтримку уряду Башара Асада. До складу авіагрупи входять понад 50 літаків і вертольотів, включаючи Су—24М, Су—25 і Су—34. 7 жовтня до операції російських повітряно—космічних сил підключилися кораблі Каспійської флотилії, озброєні ударним комплексом «Калібр». Крім Росії, по удари завдають терористам у Сили коаліції з США чолі — їх альянс діє з минулого року.


Немає коментарів:

Дописати коментар