субота, 29 жовтня 2016 р.

Литовці готуються до російського вторгнення

Росіян розбурхала публікація Міністерством оборони Литви інструкції для своїх громадян як вести себе у випадку вторгнення Росії.

Документ опубліковано на сайті американського телеканалу CNN.

У рекомендаціях говориться, що треба бути уважними до дій Росії, оскільки вона схильна використовувати військові сили щодо своїх сусідів. Як приклад наводиться війна на Донбасі і участь у ній російських військ. Також підкреслюється, що на початку вторгнення Росія використовує «заперечення та невизначеність».

У посібнику наводиться інформація про російську військову техніку і зброю, способи виживання у воєнних умовах і надання медичної допомоги. Литовцям радять спостерігати і повідомляти владі країни, якщо Росія вторгнеться в яку-небудь частину країни.

Брошуру, видану накладом 30 тисяч примірників, розішлють по школам і бібліотекам.

Свою думку з цього приводу росіяни висловлюють в коментарях до новини на сайті «РИА Новости».

«Розкажіть це фінам. Адже росіяни досі приховують, як 2-мільйонна Фінляндія ординську Росію засіяла трупами від Пітера до Ростова за 2 місяці. Литва теж дасть гідну відсіч», «Вони в Литві так чекають цієї окупації, що дивно навіть, чому вони самі себе не окуповували?!)», «Нашим туристам не треба їздити в Литву і лякати нещасних громадян. Білорусь, якщо вона дійсно наш союзник, не повинна відправляти через Литву нафтопродукти з російської нафти, а особливо з Мозирського НПЗ, який наполовину належить Роснефти», — пишуть коментатори.
Як повідомляли ЗМІ, американські дослідники півроку тому заявили, що Росії для захоплення Латвії, Естонії і Литви знадобиться 60 годин.

http://www.global-analityk.com/noviny/литовці-готуються-до-російського-вто/

Немає коментарів:

Дописати коментар