понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Румунія стежить за президентськими виборами в Молдові

Європейський Союз і Румунія уважно стежать за президентськими виборами в Молдові, але не мають наміру втручатися у виборчу кампанію.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоханніс за підсумками зустрічі з Верховним представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федерікою Могеріні.

«Вибори (в Молдові – Глобал Аналітик) — це особлива стаття. Ми дійшли згоди, що було б некоректним втручатися у виборчий процес. Ми уважно стежитимемо за процесами, що відбуваються, але без того, щоб втручатися в підтримку того чи іншого кандидата. Молдавани повинні самі вирішувати, кого вони оберуть президентом», — наголосив румунський лідер.

При цьому Йоханніс заявив, що і ЄС, і Румунія щиро та чесно підтримуватимуть європейський демократичний шлях розвитку Молдови.

30 жовтня в Молдові пройшли всенародні вибори президента. Підрахунок голосів триває. За даними Центрвиборчкому, на найвищий пост в державі претендують 12 кандидатів.

За даними соціологів, лідерами президентських перегонів є представник Партії соціалістів Ігор Додон і висуванець від правлячої Демократичної партії Маріан Лупу.

Згідно з Конституцією, якщо в першому турі жоден з кандидатів не набере понад 50% голосів, через два тижні пройде другий тур.

http://www.fort-europe.org/?p=875

Немає коментарів:

Дописати коментар