середа, 26 жовтня 2016 р.

Італія погрожує заблокувати прийняття бюджету ЄС через квоти на біженців

Прем’єр Італії обіцяє блокувати прийняття бюджету ЄС, якщо Угорщина, Чехія і Словаччина не погодяться прийняти біженців, які наводнили Південну Європу.

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці пригрозив накласти вето на бюджет ЄС через відсутність солідарності між європейськими країнами щодо розподілу біженців.

Ренці розкритикував країни Вишеградської групи, зокрема Угорщину, Чехію та Словаччину, які закрили свої кордони для мігрантів і відмовляються приймати осіб, які шукають притулку, в рамках плану розподілу біженців серед країн ЄС.

«Якщо ви будуєте стіни проти іммігрантів, ви можете забути про італійські гроші. Якщо іммігранти туди (до країн Центральної Європи. – Глобал Аналітик) не потрапляють, гроші також туди не підуть», — сказав Ренці в ефірі телеканалу RAI.

На питання від журналістів, чи готовий він використовувати право вето Італії, щоб заблокувати прийняття бюджету ЄС, Ренці сказав: «Так, безумовно».

«Ми даємо 20 млрд євро Європі, щоб отримати назад 12 млрд євро і якщо Угорщина, Чехія і Словаччина хочуть проповідувати нам про іммігрантів, це дозволяє Італії сказати, що система більше не працює», — підкреслив Ренці.

23 жовтня прем’єр Угорщини Віктор Орбан в ході публічного виступу закликав співвітчизників не допустити «совєтизації» Євросоюзу, виступити проти розмивання власних кордонів і настояти на захисту від масового припливу мігрантів.

http://www.global-analityk.com/noviny/італія-погрожує-заблокувати-прийнят/

Немає коментарів:

Дописати коментар