понеділок, 17 жовтня 2016 р.

В Іраку почалась битва за Мосул

В Іраку розпочалась операція з витіснення бойовиків Ісламської Держави з останньої їхньої великої твердині у країні — мільйонного міста Мосул.

Артилерія почала обстріли біля міста зранку понеділка і до міста вже прямують танки.

Напередодні прем’єр—міністр Іраку, головнокомандувач збройними силами країни Хайдер Абаді оголосив про початок наземної операції з повернення Мосула з—під контролю бойовиків Ісламської Держави.

Абаді підкреслив, що саме місто — друге за величиною в країні з населенням близько двох мільйонів людей — від бойовиків «будуть звільняти» іракська армія та загони місцевої поліції. В операції також беруть участь озброєні загони курдів. «Закликаємо місцевих мешканців співпрацювати з силами, які звільнятимуть місто», — заявив прем’єр.
Мосул перебуває під контролем ІД з червня 2014 року.

Даних щодо точної кількості людей у Мосулі немає, але перед захопленням бойовиками там мешкали більше двох мільйонів людей.

ООН попереджала, що гуманітарні наслідки операції з повернення міста можуть зачепити до 1,5 мільйона людей.
Вночі в суботу військово—повітряні сили Іраку скинули на Мосул тисячі листівок, попереджаючи мешканців про майбутню операцію з повернення міста. Мосул — остання велика твердиня ІД в Іраку. За словами влади, повернення міста означатиме перемогу над Ісламською Державою на території Іраку.

Саме в Мосулі лідер ІД Абу Бакр аль—Багдаді оголосив про створення халіфату — держави, якою керують за законами Шаріату на територіях Іраку та Сирії.

http://www.global-analityk.com/noviny/в-іраку-почалась-битва-за-мосул/

Немає коментарів:

Дописати коментар