вівторок, 31 січня 2017 р.

Порошенко і Меркель скоординують позиції з підготовки «дорожньої карти» для виконання Мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко під час сьогоднішніх переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель обговорить, зокрема, «дорожню карту» імплементації Мінських домовленостей.

Про це Глава держави заявив перед початком зустрічі у Берліні з Ангелою Меркель.
«Ми сьогодні обговоримо «дорожню карту» Мінських домовленостей, ту «дорожню карту», про яку ми домовилися у Берліні під час проведення Нормандського саміту», — сказав Порошенко.

Президент подякував німецьким та французьким колегам за тверду і принципову позицію підтримки України та висловив сподівання, що спільно вдасться знайти «достатньо аргументів для того, щоб Росія нарешті повернулася за стіл переговорів».

«Ми впевнені в тому, що на сьогоднішній день потрібні об’єднані та рішучі дії для того, щоб вмотивувати російську сторону бути за столом переговорів, вмотивувати імплементувати у повному обсязі Мінські домовленості, у першу чергу їх безпековий компонент, припинити вбивства, у тому числі й цивільного населення, на Донбасі», — підкреслив він.
Порошенко заявив, що у випадку, якщо цієї імплементації не відбудеться, то необхідно збереження, «а якщо треба і посилення» санкційного тиску на РФ. «Дуже вдячний пані канцлеру за тверду та принципову позицію у цьому плані», — додав він.


Немає коментарів:

Дописати коментар