пʼятниця, 20 січня 2017 р.

МВФ: Світова економіка відновлюється, долар буде схильний до інфляції

Долар буде схильний до інфляції, як і економіка США, вважають в МВФ.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард на полях Давоського форуму в п’ятницю заявила, що світова економіка відновлюється.

«Вперше ми бачимо, що МВФ не переглядає цифри в бік зниження. Це хороший знак... Це виглядає краще, ніж те, що ми бачили в попередні роки», — заявив Лагард.
Вони навела цифри фонду щодо розвитку світової економіки — зростання з 3,1% в 2016 році до прогнозованих 3,4% в 2017 році і 3,6% в 2018 році. При цьому вона уточнила, що такі розрахунки засновані «на моделях».

Лагард зазначила, що розвинені економіки показують кращі результати, ніж очікували експерти МВФ. Японія, в першу чергу, країни єврозони — однозначно відновлюються.
З США ситуація поки не зовсім зрозуміла. Фонд прогнозує, і це підтверджують ринки, більш високі процентні ставки як результат більш високої інфляції. Ситуація в США може справити певний негативний ефект на інші країни, зауважила вона.

Тим часом однією з найбільших перешкод на шляху отримання чергового траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду є дефіцит Пенсійного фонду.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі каналу «112 Україна».


Немає коментарів:

Дописати коментар