вівторок, 31 січня 2017 р.

НАТО готує в Чорному морі неприємний «сюрприз» для Росії

За словами Йенса Столтенберга, Альянс і нова адміністрація США «не націлені на холодну війну і конфронтацію з Росією», а «хочуть діалогу, але з позиції сили».

НАТО завершить розробку пакету заходів щодо посилення військової присутності в регіоні Чорного моря на зустрічі міністрів оборони 15-16 лютого в Брюсселі. Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг перед зустріччю з новим президентом Болгарії Руменом Радєвим.
«НАТО остаточно оформлює пакет заходів щодо посилення військової присутності в чорноморському регіоні на суші, в морі та в повітрі на майбутній зустрічі міністрів оборони Альянсу в лютому», — сказав він.

Стотенберг додав, що НАТО і нова адміністрація США «не націлені на холодну війну і конфронтацію з Росією», а «хочуть діалогу, але з позиції сили».

«Я говорив по телефону з новим президентом США. НАТО і нова адміністрація США не націлені на конфронтацію і не хочуть нової холодної війни з Росією. Нам необхідний політичний діалог для зняття напруженості, але з позиції сили», — сказав він.
«Дії НАТО щодо посилення присутності в Східній Європі і Чорноморському регіоні мають  збалансований характер і є відповіддю на рішучі дії Росії, її готовність використання військової сили», — додав генсек.

Раніше Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс не бачить прямої загрози східному флангу з боку Російської Федерації. За його словами, НАТО відповідає на агресивні кроки Росії, саме тому Альянс вперше розмістив війська в Східній Європі. «У нас багатонаціональна присутність в балтійських країнах, ми посилаємо чіткий сигнал, що атака на одну з цих країн спричинить реакцію всього Альянсу», — пояснив генсек НАТО.




Немає коментарів:

Дописати коментар