пʼятниця, 20 січня 2017 р.

Публікація «плану Суркова» з розвалу України призвела до відставки в Кремлі

Опублікування у жовтні 2016 року українськом хакерським угрупованням «Кіберхунта» електронних листів (у тому числі про ситуацію в Україні та на Донбасі), які належать помічнику Владіміра Путіна Владиславу Суркову, призвело до відставки в Кремлі.

Через два місяці, у грудні, звільнився керівник апарату Суркова Алєксандр Павлов і ця відставка може бути безпосередньо пов’язана зі скандальним листуванням, передають «Ведомости» з посиланням на власні джерела. Знайомий Суркова дав зрозуміти, що Павлов дійсно залишив посаду, але про мотиви говорити не став, додавши, що «чув про претензії до нього по роботі». Зв’язатися з Павловим журналістам не вдалося.

Як повідомляли ЗМІ, група українських хакерів «Кіберхунта» заявила, що зламала електронну пошту помічника президента РФ Владислава Суркова і оприлюднила копії документів, в яких викладається перелік заходів щодо дестабілізації політичного життя в Україні, наслідком чого мають стати дострокові парламентські та президентські вибори.

В СБУ заявили, що у взаємодії зі Службою зовнішньої розвідки України (СЗРУ) були отримані оперативні дані, які «викривають плани Російської Федерації з масштабної дестабілізації в Україні, старт якої запланований на 15 листопада 2016 року».

«Ці розвідувальні дані в цілому співпадають з вмістом так званого плану першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою «Шатун», — сказав начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик.



Немає коментарів:

Дописати коментар