четвер, 19 січня 2017 р.

На україно-російському кордоні призупинено будівництво «Стіни»

Реалізація проекту призупинена через відсутність фінансування.
Про це повідомила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична під час прес-конференції.

За її словами, будівництво «Стіни» на кордоні з Росією призупинено через відсутність фінансування. Світлична зазначила, що у межах Харківської області проводяться профілактичні роботи для підтримки тих споруд, які встигли звести.

Голова Харківщини наголосила, що зведені споруди на сьогодні перебувають в належному стані, однак найближчим часом роботи з будівництва «Стіни» не відновляться.
Нагадаємо, що у серпні «Стіна» була готова лише на 10,5%.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі у відповіді.

Загалом, на зведення «Стіни» прикордонники мають отримати близько 4 млрд 19 млн грн. На сьогодні об’єм робіт виконано на 422 млн грн.

Цього року на проект «Стіна» заплановано бюджетне фінансування на 200 млн грн. Добудувати захисний вал планують до 2020 року.

Минулого року заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив, що у Луганській області почалися роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону (проект «Стіна»).

«Я розмовляв з прикордонниками. Вже прибули бригади геологів, геодезистів, зараз йдуть роботи по дослідженню ґрунту, підготовчі роботи до технічного завдання», — розповів він.
Тука зазначив, що при необхідному фінансуванні будівництво завершиться до 2018 року.
У рамках реалізації проекту «Стіна» побудовано 200 км протитанкових ровів, 70 км огородження і 32 вишки.

Нагадаємо, на початку вересня 2014 року повідомлялося, що Україна запускає проект під назвою «Стіна» для зміцнення кордону з Росією. Згідно з урядовим рішенням, споруду мали побудувати протягом трьох років.


Немає коментарів:

Дописати коментар