понеділок, 23 січня 2017 р.

Трамп анонсував перегляд режиму вільної торгівлі з Канадою і Мексикою

Президент США Дональд Трамп має намір найближчим часом почати переговори з лідерами Канади і Мексики про перегляд угоди про вільну торгівлю в Північній Америці, відомої під назвою NAFTA (North American Free Trade Agreement).

Вже призначено зустрічі з цього питання з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо і президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто. З останнім зустріч запланована на 31 січня (дата зустрічі з Трюдо поки не названа). Під час приведення до присяги співробітників Білого дому Трамп заявив, що обговорить з мексиканським колегою також питання міграції і прикордонного контролю.

Якщо Мексика і Канада відмовляться від переговорів по режиму вільної торгівлі США залишають за собою право вийти з угоди, повідомив Білий дім.

Тристороння угода про вільну торгівлю набула чинності в 1994 році. Раніше Трамп назвав її найгіршою торговельною угодою, яку коли-небудь підписували США.

Під час виборчої кампанії Трамп заявляв, що коли він стане президентом, з США будуть вислані мексиканські нелегали, а між двома країнами зведуть мур для перешкоджання нелегальній міграції. Крім того, Трамп пригрозив запровадити ввізні мита на товари з Мексики, в тому числі вироблені транснаціональними компаніями.


Немає коментарів:

Дописати коментар