пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Тереза Мей розповіла, як США повинні будувати відносини з Росією

Президенту США Дональду Трампу не слід відмовлятися від співпраці з російським лідером Владіміром Путіним, але його потрібно остерігатися.

Про це заявила прем’єр-міністр Велика Британії Тереза ​​Мей в ході свого візиту в США, пише The Independent.

«Коли мова йде про Росію, часто має сенс звернутися до прикладу президента Рейгана, який в ході переговорів зі своїм колегою Михайлом Горбачовим дотримувався принцип з приказки «довіряй, але перевіряй... З президентом Путіним, моя порада, треба співпрацювати, але остерігатися» , — сказала прем’єр.

За її словами, якщо політика взаємодії з Кремлем «з позиції сили» провалиться, безпека Заходу потрапить під загрозу.

У той же час вона вважає, що нова холодна війна між Росією і Заходом ще не настала, і вона не є невідворотною. Так Мей прокоментувала звинувачення Кремля в бік міністра закордонних справ Великої Британії Бориса Джонсона в тому, що він нібито ставить перепони в налагодженні відносин між РФ і Заходом.

«Немає неминучого відкоту до часів холодної війни... Дні коли Британія і Америка втручалися в суверенні країни в спробі переробити світ за своєю подобою пройшли. Але ми не можемо дозволити собі стояти осторонь, коли загроза реальна, коли в наших інтересах втрутитися. Ми повинні бути сильними, розумними і тверезими. І ми повинні демонструвати рішучість стояти на захисті наших інтересів», — додала Мей.




Немає коментарів:

Дописати коментар