субота, 14 січня 2017 р.

Євреї емігрують з Франції в Ізраїль

У минулому році 5 тисяч французьких євреїв виїхали до Ізраїлю.

Це продовжує тенденцію, коли після серії нападів десятки тисяч євреїв виїхали з країни.
Дані були оприлюднені Єврейським агентством Ізраїлю (The Jewish Agency of Israel) до другої річниці з моменту нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo і на єврейський супермаркет в Парижі, повідомляє AFP.

Експерти вважають, що відсутність безпеки стала «каталізатором» для багатьох євреїв, які вже подумували про виїзд з країни.

5 тисяч тих, хто виїхав у 2016 році додалися до 7,9 тисяч, які покинули країну в 2015 році, і 7,2 тисяч — в 2014 році. У цілому з 2006 року емігрували близько 40 тисяч французьких євреїв.
У той же час слід зазначити, що частина іудеїв емігрувала до Ізраїлю, а пізніше повернулася. За оцінками, кількість тих, що повернулися варіюється від 10% до 35%.

Французька єврейська громада є найбільшою в Європі та, як вважають, налічує біля 500 тисяч осіб.

У 2006 році відбулося резонансне викрадення і вбивство молодого єврея Ілана Халімі (Ilan Halimi) в передмісті Парижа. Як приманку ісламісти, котрі здійснили викрадення, використали молоду дівчину, дочку емігрантів з Ірану.

Під час мітингу паризьких євреїв в пам’ять Ілана Халімі трапилося кілька інцидентів: мітингарі жорстоко побили негра, який, на їхню думку, не виявив належного співчуття до Халімі. Вони також розтрощили крамницю, яка належить арабам та напали на автомобіліста, що застряг на трасі через марш.

Радикальні сіоністи роздавали брошури, в яких заявляли, що продавець мобільних телефонів Ілан Халімі став жертвою «ісламофашизму».


Немає коментарів:

Дописати коментар