неділя, 29 січня 2017 р.

Трамп підписав указ про заборону лобіювання

Указ поширюється на адміністрацію Білого дому та інших чиновників.

Президент США Дональд Трамп підписав указ, що забороняє чиновникам адміністрації лобіювати інтереси іноземних урядів, а також вводить п’ятирічну заборону на будь-яке лобіювання. Трамп сказав, що люди, які хочуть допомогти йому в його прагненні «зробити Америку великою знову», повинні всі свої зусилля спрямувати на допомогу американському народу, а не думати про свої майбутні доходи, які вони могли б отримати через свій вплив в уряді.

«Більшість людей, що стоять за мною, не зможуть вийти на роботу», — пожартував Трамп, посилаючись на натовп чиновників Білого дому, які вишикувалися за ним, коли він сидів за столом в Овальному кабінеті. Трамп заявив, що він говорив про заборону лобіювання під час виборчої кампанії, а зараз «ми повинні заборонити його дію».

Цей указ Трампа замінює інший указ президента США Барака Обами від 21 січня 2009 року, який забороняв чиновникам вести лобістську діяльність протягом двох років після відставки. За словами Трампа, указ Обами був «повний лазівок».

Інформація про лобістську компанію BGR Group, яку нібито найняла українська влада в Сполучених Штатах для відстоювання інтересів держави, не відповідає дійсності, заявив глава прес-служби Адміністрації президента України Андрій Жигулін.

http://www.global-analityk.com/noviny/трамп-підписав-указ-про-заборону-лобі/

Немає коментарів:

Дописати коментар