середа, 25 січня 2017 р.

Сенат США схвалив призначення Ніккі Гейлі в ООН

Верхня палата Сенату США затвердила більшістю голосів колишнього губернатора Південної Кароліни Ніккі Гейлі новим постійним представником Сполучених Штатів при ООН.

Поіменне голосування відбулося в другій половині вівторка, після того, як її кандидатуру підтримав профільний комітет Сенату.

Позитивне рішення було прийняте переважною більшістю голосів сенаторів.
Для того, щоб Ніккі Гейлі набула офіційних повноважень, президент США Дональд Трамп, який номінував її на цю посаду, має підписати відповідний указ. Крім того, сама Гейлі повинна скласти присягу в якості посла і постійного представника США при ООН. Таким чином, вона замінить на цій посаді Саманту Пауер.

Як повідомляли ЗМІ, Ніккі Гейлі під час слухань у Сенаті підтвердила тверду позицію щодо засудження дій Росії в Україні. Вона заявила, що вважає Крим українським та готова розглядати нові санкції проти РФ у разі невиконання нею досягнутих раніше зобовязань.
За її словами, у новій адміністрації очікують, що російське керівництво продовжуватиме створювати проблеми.

«Ми всі повинні бути обережними, і я не думаю, що нам потрібно довіряти їм (росіянам. – Глобал Аналітик)», — наголосила кандидат на посаду постійного представника США при ООН.



Немає коментарів:

Дописати коментар