четвер, 26 січня 2017 р.

Президент Молдови виступив за виведення іноземних військ і референдум про статус Придністров’я

Лідер невизнаної Придністровської Молдавської республіки Вадим Красносельський відкинув ініціативу президента Молдови Ігоря Додона про проведення референдуму щодо Придністровського врегулювання.

«У Придністров’ї такий референдум вже було проведено.  У нас в Придністров’ї в 2006 році народ висловився за незалежність Придністров’я з подальшим входженням його до складу Росії. Ми не бачимо необхідності проведення повторних референдумів з цього питання. Наш народ визначився», — заявив Красносельський.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив, що «для досягнення результату (щодо врегулювання Придністровського конфлікту – Глобал Аналітик) необхідно об’єднати зусилля:  рішення має бути загальне та прийняте більшістю населення шляхом референдуму».
Ігор Додон також заявив, що на території Республіки Молдова не повинно бути і в кінцевому результаті не залишиться ніяких іноземних військ.

«Виведення іноземних військ з території Придністров’я безпосередньо пов’язане з політичним рішенням придністровського конфлікту. Ми сподіваємося, що найближчим часом відновиться діалог з даної проблеми», — сказав він.

Раніше «президент» невизнаної республіки Євген Шевчук, коментуючи повідомлення в ЗМІ про те, що Молдова і Україна мають намір підготувати до кінця року спільний план виведення російських військових і озброєнь з Придністров’я, заявив, що «категорично проти» цього.



Немає коментарів:

Дописати коментар