середа, 25 січня 2017 р.

Томенко: Закон про люстрацію писали так, щоб під нього не потрапили Порошенко і Клімкін

В основі люстрації лежить формальний підхід, який не виправдовує себе.
Про це в студії «Ньюсон» заявив український політик Микола Томенко.

Він уточнив, що безліч цінних співробітників залишилися без роботи через те, що працювали під час правління Віктора Януковича і потрапили під люстрацію.

«Формальний підхід — скільки років ви сиділи в певному приміщенні, це неправильно. Потрібно було відразу сказати, що є політичні посади, хоча це питання дискусійне. Якщо ви були посадовою особою, яка прямо сприяла розстрілам на Майдані, наприклад співробітники прокуратури, МВС, то ви потрапляєте під цю категорію. А у нас виходить, що цілий пласт людей другого ешелону виявився без роботи», — зазначив він.

На зауваження ведучої про те, що за такого формального підходу під люстрацію мусив потрапити чинний Президент України, який за часів Януковича працював міністром економіки, Томенко відповів так: «Я вам скажу страшну таємницю. Щоб деякі люди залишилися — міністр Клімкін та інші, спеціально виводили категорію посад за межі люстрації і збільшували період, протягом якого вони знаходилися на одній посаді. Наприклад, більше року. Це вже подвійні стандарти. Такий підхід приречений», — підсумував Томенко.
Як повідомляли ЗМІ, 6 грудня Міністерством юстиції України був оголошений конкурс на заміщення посади керівника Департаменту люстрації після відсторонення від обов’язків 23-річної Ганни Калинчук.


Немає коментарів:

Дописати коментар