понеділок, 23 січня 2017 р.

Президент Каталонії висловився за референдум про незалежність

Президент Каталонії Карлес Пучдемон пообіцяв провести референдум про незалежність від Іспанії зі згодою або без згоди центрального уряду.

Про це він заявив у програмі «Jo pregunto» каталонського громадського мовника TV3.
 «Це те, що більшість людей хочуть. У разі якщо ми не досягнемо згоди (з урядом – Глобал Аналітик), то буде проведений референдум», — сказав він.

«Якщо ми не проведемо референдум та не зробимо нічого, не приймемо рішення щодо цього, то ми зазнаємо невдачі», — додав він.

Пучдемон заявив про можливу зустріч в найближчі дні або тижні із прем’єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм.

Нещодавно лідери Каталонії та країни Басків проігнорували важливу зустріч регіональних представників за участю прем’єр-міністра Маріано Рахоя.

Нагадаємо, іспанський прем’єр-міністр Маріано Рахой категорично відкинув можливість проведення будь-якого референдуму в Каталонії щодо відділення від Іспанії.
У грудні 2016 року Конституційний суд Іспанії одноголосно схвалив прохання уряду країни призупинити дію двох резолюцій парламенту Каталонії щодо проведення референдуму про незалежність провінції у 2017 році.

Як відомо, лідери Каталонії пообіцяли провести референдум про незалежність до вересня 2017 року зі згодою або без згоди центрального уряду.


Немає коментарів:

Дописати коментар