субота, 21 січня 2017 р.

Керівництво Львівської митниці відсторонили від виконання службових обов’язків

Таке рішення ухвалила державна фіскальна служба.

Усе керівництво Львівської митниці відсторонили від виконання обов’язків на час службового розслідування.

Таке рішення Державна фіскальна служба ухвалила після затримання на хабарі у 15 тисяч доларів виконувача обов’язків заступника керівника митниці області. У військовій прокуратурі вважають, що чиновник вимагав та отримував гроші від підлеглих. За це обіцяв залишити їх на посадах під час реформування митної служби.

Корупціонера затримано, а виявлені кошти вилучені у повному обсязі під час огляду місця події. На даний час тривають невідкладні слідчі дії та обшуки за місцем проживання фігуранта.

Як встановили слідчі, така схема поборів діяла давно. Гроші своєму керівнику підлеглі приносили щомісяця, це була данина з тих, хто перетинав митний кордон.

Чиновника піймали на гарячому у його кабінеті, коли той отримав гроші. Зараз він у СІЗО. Цікаво, що термін його перебування на тимчасовій посаді спливає саме сьогодні.

«У нас була інформація, що йому планували продовжити виконання обов’язків. Але він, можливо, ще цього не знав. Через те нахабно і швидко почали вимагати від своїх підлеглих грошові кошти. На оперативному жаргоні таких людей називають заробітчанами. Прийшов, місяць попрацював і одразу почав вимагати неправомірну вигоду», — повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець.

Нагадаємо, що на Львівщині лише з початку року викрили вже чотирьох посадовців. Очищення владних структур від працівників, які зловживають службовим становищем, продовжуватиметься і надалі.

Генпрокурор Юрій Луценко, коментуючи цю справу, зауважив, що такі побори відбуваються не тільки на Львівщині, але митники воліють мовчати.


Немає коментарів:

Дописати коментар