субота, 28 січня 2017 р.

Зняття санкцій з РФ без виконання Мінських угод розв’яже Москві руки

Для Заходу буде катастрофічною помилкою прийняття рішення про зняття санкцій з Російської Федерації без виконання Москвою своїх зобов’язань в рамках Мінського процесу, заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

 «Ми вже бачимо, що Російська Федерація в деяких країнах цілком успішно розхитує як громадську думку, так і політиків популістських і безвідповідальних, які хочуть бачити в першу чергу свої рейтинги сьогодні й не думають на три кроки вперед, не розуміють тієї загрози, яку становить  РФ не тільки для України, а для регіону і для світу. Якщо це не буде зупинено спільними зусиллями як Європи, так і інших країн світу, це розв’яже руки РФ», — сказала І. Клімпуш-Цинцадзе журналістам в суботу в Києві.

Тому віце-прем’єр сподівається, що прагматичне розуміння переможе бажання заробити гроші на скасуванні санкцій з РФ.

Вона також зазначила, що 2017 рік буде непростим, але це не привід «складати руки і плисти за течією».

«Кожні півроку, коли проводилося обговорення в Європейському Союзі щодо зняття санкцій з Російської Федерації, або незняття санкцій, цей процес ніколи не був легким. І для нашої дипломатії, і для наших громадських організацій, і народних депутатів — нам всім доводилося включатися в ці обговорення. Той фактаж, який ми наводили стосовно того, що Росія не виконує свої зобов’язання в рамках Мінська, тому я вважаю, що це буде надзвичайною помилкою, катастрофічною для Заходу, прийняття рішення про те, що можна скасувати санкції без того, щоб Росія виконала ті умови, через порушення яких на неї було накладено санкції», — сказала І. Клімпуш-Цинцадзе.








Немає коментарів:

Дописати коментар