субота, 28 січня 2017 р.

Британський журналіст: В Україні зараз розігрується головна драма Європи

В Україні розігрується головна драма Європи і всієї європейської ідеї, вважає британський журналіст, письменник і фахівець з російської пропаганди Пітер Померанцев.
Свою думку він висловив в інтерв’ю.

«Для мене головна драма Європи і всієї європейської ідеї сьогодні розігрується в Україні. Тут є відповіді на можливе майбуття Європи, її здатності підтвердити ціннісні підстави своєї єдності. На жаль, я за мірками Європи, — романтик, а політики вважають за краще торгуватися. Багатьох європейців втомив загальний європейський проект, і вони хочуть піти в постскриптум історії», — сказав Померанцев.

Він зазначив, що такі країни, як Німеччина, Італія і Франція вже не хочуть нести тягар ідей.
«Німеччина, Італія, Франція — старі країни, старі люди, в тому числі демографічно. Вони зовсім не хочуть нести тягар ідей і за щось боротися. Добре, якби їх ніхто не чіпав, а вони тихо продовжували торгувати автомобілями з Росією. Іноді вони, як старики з давнім почуттям провини, прокидаються, згадують — боже мій! У нас же цінності! І біжать у своєму старечому нічному одязі по вулиці кудись вдалечінь. Але швидко зневірюються — ми ж старі, а ось є молоді амбітні Китай і Росія, а ми йдемо спати. І ось це бажання не брати на себе відповідальність — дуже помітна риса європейців», — підкреслив Померанцев.




Немає коментарів:

Дописати коментар