неділя, 29 січня 2017 р.

Бойовики штурмували Авдіївську промзону

Через потужний обстріл Авдіївської промзони вранці 29 січня Україна зазнала втрат.
Про це повідомили у прес-центрі АТО.

У прес-центрі зазначили, що супротивник почав штурм з сьомої години ранку.
«29 січня близько п’ятої години ранку в районі Авдіївської промзони російсько-окупаційні війська розпочали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів. З сьомої години, з метою захоплення наших позицій противник розпочав штурмові дії.

Вдалим маневром та контратакою підрозділи Збройних Сил України зупинили противника та не допустили захоплення позицій українських військ. Сили російсько-окупаційних військ зазнали значних втрат.

Провокація мала на меті звинуватити українську сторону у порушенні досягнутих домовленостей. На даний час обстановка в районі Авдіївської промзони залишається напруженою. Противник продовжує штурмові дії та не полишає спроб відтіснити українські підрозділи. Нажаль, з нашого боку також є втрати».

Проте детальної інформації про загиблих та поранених не повідомили.
Поки терористи гатять із заборонених калібрів — артилерії, «Градів» та мінометів — наші військові змушені дотримуватись Мінських угод. Загалом бойовики відкривали вогонь 60 разів і поранили трьох українських бійців.

За десятки кілометрів від лінії фронту стоїть українська артилерія — САУ калібром 122 мм «Гвоздика». Техніку заводять щодня, бо з паливо-мастильними матеріалами проблем немає. На ній періодично їздять, аби підтримувати у робочому стані.

За словами бійців, востаннє виїжджали на навчальні стрільби влітку. Проте доступ всередину машин вони мають постійний, тож ніхто не забув, для чого призначені різноманітні прилади та датчики. У нормативи, попри відсутність практики, бійці вкладаються.

На лінію відведення періодично приїздять спостерігачі ОБСЄ, щоб перевірити, чи дотримуються армійці Мінських домовленостей.


Немає коментарів:

Дописати коментар