середа, 25 січня 2017 р.

Російські ЗМІ оголосили Пінчука майбутнім президентом України

Стаття бізнесмена у Wall Street Journal сподобалася в Росії.

Сьогодні на телеканалі Росія-1 оголосили, що Віктор Пінчук — потенційний майбутній президент України і головний опонент Петра Порошенка.

«У Москві кажуть, що Пінчук розумний і його друкує Wall Street Journal, а Порошенко — ні. Стаття Пінчука в Росії сподобалася — тут всі забаганки Кремля: від визнання окупації Криму до відмови від євроінтеграції. Цікаво те, що за версією цього ростелеканала, тільки прихильники Порошенка не визнають анексію Криму, а противники визнають», — написав журналіст Роман Цимбалюк у Facebook.

Служба безпеки України перевіряє висловлювання олігарха Віктора Пінчука.
Це випливає з відповіді глави СБУ Василя Грицака на звернення депутата Дмитра Яроша, яку він оприлюднив у Facebook  у вівторок.

«Щодо висловлювань громадянина України В. Пінчука призначено відповідну семантико-текстуальну експертизу», — йдеться зокрема в документі.

Зазнчається, що це відбувається в рамках розслідування кримінального провадження за статтями «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», «Створення терористичної групи чи терористичної організації», та «Фінансування тероризму».
Нагадаємо, український бізнесмен Віктор Пінчук написав статтю у Wall Street Journal, в якій пропонує піти на «болісні компроміси» заради миру на Донбасі. Серед яких: відмова від вступу в ЄС і НАТО, місцеві вибори на Донбасі та визнанання Криму російським.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати «Український сніданок» Пінчука в рамках форуму в Давосі.

http://www.global-analityk.com/noviny/російські-змі-оголосили-пінчука-майб/

Немає коментарів:

Дописати коментар