пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Заступників Онищенко помістили під варту

Олександру Сомову призначили заставу в 50 млн грн, Вадиму Шленчаку — в 5 млн грн.
Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління «Укргазвидобування» Олександру Сомову у вигляді арешту на 2 місяці з правом застави у розмірі 50 млн грн.

Також Солом’янський районний суд на 2 місяці заарештував екс-заступника голови правління «Укргазвидобування» Вадима Шленчака. У його справі передбачено заставу в 5 млн грн.
Таким рішенням суддя повністю задовольнив вимоги представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які саме про такий запобіжний захід і просили.
Шленчак і Сомов проходять як підозрювані у так званій справі Онищенка. Їх звинувачують у розкраданні майна підприємства «Укргазвидобування» та продажі газу за заниженими цінами. За версією слідства, затримані умисно не вживали заходів щодо припинення договорів, вступивши в змову з представниками злочинної організації, у створенні та керівництві якої підозрюється Онищенко.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Встановлено причетність до організації даної схеми народного депутата Олександра Онищенка. У рамках справи заарештували 12 фігурантів. Головними організаторами злочинної організації називаються три особи — сам Онищенко, його матір Інеса Петрівна Кадирова та фігурант низки газових оборудок Валерій Миколайович Постний, який, за даними ЗМІ, мав спільний бізнес з олігархом Ігорем Коломойським. Усього у справі фігурують 20 осіб.

5 липня Верховна Рада схвалила зняття недоторканності, затримання і арешт Онищенка. За кілька днів до цього він втік із України і тепер переховується. 10 серпня Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук. Пізніше стало відомо, що Антикорупційна прокуратура перевіряє інформацію про отримання народним депутатом Олександром Онищенком російського громадянства і направила запит про правову допомогу для подальшої видачі Онищенка.


Немає коментарів:

Дописати коментар