середа, 25 січня 2017 р.

Сміттєвий скандал у Львові: Гройсман відповів на випад Садового

Прем’єр розкритикував місцевих чиновників за безгосподарність і безпорадність.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив голові Львівської обласної державної адміністрації Олегу Синютці знайти рішення щодо виходу з проблемної ситуації з Грибовицьким звалищем — повідомила прес-служба Кабміну за підсумками наради.
За словами глави уряду, рішення проблеми з утилізації відходів відноситься до компетенції міської влади, проте уряд готовий надати необхідну підтримку.

«Я вважаю, що Львів повинен бути чистим. Це зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а, напевно, і рік, системно проблема твердих побутових відходів в такому прекрасному місті як Львів не вирішується», — заявив прем’єр і додав, що жителі обласного центру «не повинні страждати від безгосподарності та безпорадності міських чиновників».

Глава уряду також підкреслив, що на сьогоднішній день в міському бюджеті Львова є достатньо коштів для врегулювання проблеми, що склалася. Прем’єр уточнив, що в 2017 році бюджет розвитку міста складе 1,8 млрд грн.

«З такими грошима не вирішувати проблему, я вважаю, просто неприпустимо», — заявив прем’єр-міністр.

За словами Синютки, львівська міська влада на сьогодні не має бачення стратегії поводження з твердими побутовими відходами.

Нагадаємо, напередодні мер Львова Андрій Садовий звинуватив центральну й обласну владу в саботажі рішення «сміттєвої проблеми» і допустив ризик нового обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі, що призведе до чергової екологічної надзвичайної ситуації.

Як відомо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова виникла сильна пожежа, в результаті якої стався масштабний обвал сміття, під яким загинули троє пожежників і працівник ЛКП «Збиранка». Згодом на полігоні ще кілька разів спалахував вогонь. Одне з масштабних займань ліквідовували два дні, залучаючи авіацію.


Немає коментарів:

Дописати коментар