вівторок, 17 січня 2017 р.

Володимир Гройсман потрапив у список найвпливовіших у світі політиків-євреїв

Прем’єр-міністр України посів 4 місце із 15 у списку найвпливовіших євреїв світу, які залишили помітний слід у 2016 році. Такий рейтинг уклали під егідою Міністерства зі справ діаспори Ізраїлю. Матеріал опублікували як спецдодаток до газети з найбільшим в Ізраїлі тиражем «Ісраель ха-Йом» і газети правої орієнтації «Макор Рішон».

За які саме заслуги український прем’єр-міністр посів високе місце у престижному списку? Укладачі рейтингу написали про Володимира Гройсмана, що, обіймаючи пости мера Вінниці, віце-прем’єра України і спікера Верховної Ради, він ніколи не приховував своїх єврейських коренів і відвідував на релігійні свята синагогу.

І справді Гройсмана можна назвати відкритим євреєм, на відміну від інших, які намагаються приховати своє єврейське походження за інтернаціональною маскою. До речі, як голова Верховної Ради він попросив депутатів встати і хвилиною мовчання вшанувати загиблих у міжнародний День пам’яті жертв Голокосту.

А як мер Вінниці у 2012 році він приймав у місті міністра закордонних справ Ізраїлю Авігдора Лібермана. Разом вони відвідали відкриття нового медичного центру.

Що відомо про єврейську родину Володимира Гройсмана? Укладачі рейтингу, згадали той факт, що Гройсман — онук єврея, який врятувався під час Другої світової війни, прикинувшись мертвим. Тому німецькі солдати вкинули його тіло з тілами інших у велику братську могилу.

У статті про найвпливовіших євреїв також було зазначено, що частина родичів Гройсмана виїхала як репатріанти до Ізраїлю. І нині вони проживають у місті Ашдод.

Тим часом відомий економіст Сергій Якубовський і інтерв’ю на запитання: «Що нам чекати в майбутньому?» відповів так:

«Поки не зміниться влада, поки люди без освіти, наприклад, нинішній прем’єр-міністр відомий тільки тим, що він був директором ринку, а при Януковичі мером Вінниці, визначатимуть розвиток економіки, то економіка буде не розвиватися, а деградувати. Країна абсолютно непрогнозована в економічному регулюванні. Тому сюди інвестиції як не йшли, так і не прийдуть. Тобто місцевий бізнес змушений буде ще щільніше співпрацювати з владою. Але без нових технологій та інвестицій ми будемо деградувати і далі! Прогноз песимістичний. Такого непрофесійного уряду в Україні не було!».


Немає коментарів:

Дописати коментар