середа, 18 січня 2017 р.

На кримському заводі Фірташа робітників звільняють «за шпигунство на користь України»

З заводу «Кримський титан» масово звільняють співробітників, яких ФСБ Росії підозрює у співпраці зі спецслужбами України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на своїй сторінці Facebook.

«Адміністрацією заводу «Кримський Титан» (Армянськ) проводиться звільнення громадян України з порушенням вимог чинного законодавства без надання терміну для пошуку нового місця роботи. Для виправдання протиправних дій співробітники ФСБ РФ поширюють інформацію щодо можливої причетності зазначених громадян до спеціальних служб України», — розповіли в ГУР.

За даними розвідки, російська влада також намагається обґрунтувати створення «фільтраційної зони» на адмінкордоні Криму з материковою Україною необхідністю боротьби з тероризмом.
Як відомо, підприємства олігарха Дмитра Фірташа, серед яких і «Кримський титан», обслуговували форум, який російська окупаційна влада проводить в анексованому Криму.
Також Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат, що також належить Фірташу і розташований на території України, постачає на «Кримський титан» українську сировину.
При цьому роботі заводу намагаються всіляко перешкодити кримські активісти. Восени 2015 року вони, наприклад, перекрили залізобетонними блоками і протитанковим їжаком залізну дорогу, що веде до «Кримського титану».

Як повідомлялося, після окупації в Криму затримують місцевих жителів, у тому числі багатьох кримських татар, які підтримують Україну. Найчастіше їх звинувачують у шпигунстві або підготовці диверсій. У кримських татар регулярно проводяться обшуки. Також у Криму був закритий кримськотатарський телеканал АТR, українські телеканали та українські школи.
Крім того, окупаційна влада Криму підготувала проект резолюції ООН, в якому намагається звинувачувати Україну в порушеннях прав людини на півострові.

http://www.global-analityk.com/noviny/на-кримському-заводі-фірташа-робітни/

Немає коментарів:

Дописати коментар