субота, 21 січня 2017 р.

Швеція відмовляється вести статистику злочинів, скоєних мігрантами

Однак правила надання притулку були посилені.

Влада Швеції відмовляються оприлюднювати будь-яку статистику злочинів, скоєних прохачами притулку та мігрантами, пише видання The Daily Caller. За інформацією ЗМІ, останні наявні дані такого роду датуються 2005 роком.

Нагадаємо, в пік міграційної кризи Швеція стала однією з найпопулярніших країн для прохачів притулку з Африки і Близького Сходу. У 2015 році в країну прибуло 163 тисячі біженців, в 2016-му їх кількість скоротилася до 29 тисяч. Відзначимо також, що згідно з підрахунками американського дослідницького центру П’ю, Швеція є однією з країн-лідерів за часткою населення, народженого за межами країни — 18,3%.

На початку 2016 року після трагедії в новорічну ніч в німецькому Кельні в Швеції з’явилися факти того, що поліція замовчувала випадки нападу мігрантів на жінок. ЗМІ з’ясували, що після музичного фестивалю «We Are Sthlm» в 2014 і 2015 роках в поліцію було подано щонайменше 38 заяв про сексуальні домагання і 2 про зґвалтування. Однак шеф поліцейської групи Петер Огрен, який займався охороною фестивалю, ці факти не оприлюднив. Жертвами стали дівчатка у віці 11-12 років.

За даними Шведської національної ради щодо запобігання злочинів при Мінюсті країни, за останні два роки на 70% зросла кількість шведів, які зазнавали сексуальних домагань. Якщо в 2014 році 1% жителів Швеції стверджували, що стали жертвами подібних злочинів, в 2016-му їх число зросло до 1,7% — 129 тисяч осіб.

Серед шведів зростає незадоволення урядовою міграційною політикою. Згідно із останніми опитуваннями громадської думки, «Шведські демократи», опозиційна політична сила, яка виступає проти мігрантів, отримала найбільшу підтримку респондентів — 25% голосів.
Речник партії з питань міграції Маркус Віхель каже, що урядові треба бути більш вибірковим щодо того, кого він впускає в країну.

«Якщо вам потрібні люди із певною освітою, маєте сконцентруватися на тому, аби допускати саме їх, — каже він. — А зараз ми просто впускаємо усіх, не зважаючи на їхню освіту».
Проте міністр з питань міграції Морган Йоханссен відкидає цей аргумент.

«У нас є моральні зобов’язання, ми не можемо перебирати і вибирати, — каже він. — Навіть люди із низькою кваліфікацією можуть здобути освіту, і усі люди є однаково цінними — у цьому суть Європейського Союзу».

http://www.fort-europe.org/?p=1191                    


Немає коментарів:

Дописати коментар